Vlees van de boerderij

Heerlijk vlees van de boerderij, van Hollandse bodem. Zo weet je waar het stukje vlees vandaan komt.
Wij verkopen rund-, kippen- en varkensvlees. Je stelt gemakkelijk je eigen (bbq-)pakket samen,  wil je een compleet pakket? Bestel dan een van onze pakketten in de webshop.   Bestel direct in onze webshop.

Doordat we kleinschalig zijn, kan het zijn dat niet altijd alles voorradig is. Als het voor ons duidelijk is wanneer wij dit weer op voorraad hebben zullen we dit z.s.m. erbij vermelden.

Varkensvlees
Onze varkens geven wij in de winter een warme binnen stal zodat ze het niet te koud hebben. Dit doen we voor de smaak van het vlees. Varkens maken namelijk zelf een speklaag aan als ze het koud hebben, en te veel spek is niet lekker voor het vlees. Ze krijgen de restjes van de groenteboer  om onze footprint zo laag mogelijk te houden en bij te dragen aan de kringloop landbouw. De rassen die wij hier hebben ( Pietrain en Thamworth) zijn heerlijk smeuïg en mals.  We hopen zo snel mogelijk een mooie buitenplek voor ze te kunnen creëren. 

Rundvlees
Onze Belgische blauwe en Black Angus koeien lopen het liefste het hele jaar buiten, maar dat gaat met onze Nederlandse natte winters helaas niet. Onze dames en heren hebben een ruime wei waar ze zolang als het kan ze heerlijk buiten mogen lopen met elkaar. In de winter hebben we een warme stal met een zacht strobedje voor ze. Kies je voor een heerlijke kogelbiefstuk of ga je voor een hamburger?

Kippenvlees
Op dit moment is het voor ons niet mogelijk zelf kippen te houden voor het vlees. Omdat we de consument toch een zo compleet aanbod willen geven hebben we ervoor gekozen een boerderij op te zoeken die dezelfde idealen als ons nastreeft.

De kip die je bij ons koopt komt van de boerderij uit Groenekan, zij hebben de "GROENEKANSE KIP". Deze kip heeft het 1-ster beter leven keurmerk, heeft meer ruimte en beweging, is zonder antibiotica en groeibevorderaars, leeft langer en is duurzaam! Dat is pas een GroeneKans!

We geven onze dieren geen preventief antibiotica.

Het belangrijkste is dat de dieren zich gelukkig voelen bij ons op de boerderij. Van gelukkige dieren krijg je vanzelf een heerlijk stukje vlees. Aan aandacht geen tekort want naast de boerderij hebben wij ook nog een minicamping (Camping Prinsenhof). Onze gasten vinden het heerlijk om in de zomer een rondje langs de dieren te lopen.

Daarnaast lopen er nog heel wat dieren rond voor de gezelligheid.

Onze geiten zijn hier geboren en met liefde groot gebracht. Onze dochter loopt nog wel eens een rondje met ze om de boerderij dus aan aandacht geen te kort (ook onze dochter niet als ze de route over het campingveld neemt). Zo nu en dan mogen de geiten zich uitleven tijdens een geitenyoga sessie (wat dat is, lees je hier).